Bugun...


Arazi Yangınları Konusunda Vatandaşlara Uyarı
Nevşehir’de son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyir eden hava sıcaklığına paralel olarak arazilerde meydana gelebilecek yangınlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Arazi Yangınları Konusunda Vatandaşlara Uyarı
+ -

 

 

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, arazi yangınlarının genellikle kuruyan otların, rastgele atılan cam parçalarının yakıcı güneş ışınlarıyla teması sonrasında başladığını belirterek, her ne şekilde olursa olsun arazilere cam parçalarının atılmaması çağrısında bulundular.

Yaz sıcaklarının kavurucu düzeye ulaştığı bu günlerin Ramazan dönemine denk gelmesiyle birlikte piknikten kaynaklı bir arazi yangınının yaşanmamasının da sevindirici olduğunu belirten ilgililer, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkmasının beklendiği Ağustos ayında ise piknikçilerin çok dikkatli davranması gerektiğini ifade ettiler. Yetkililer mutlak surette piknik yapılmasının ardından piknik ateşinin söndürülmeden alanın terk edilmemesini ve sigara izmaritinin de yine aynı şekilde arazilere atılmaması çağrısında bulunuyorlar.

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yangınlara en kısa süre içerisinde müdahale ettiğini belirten ilgililer, vatandaşların arazilerde daha dikkatli davranmasının can ve mal güvenliği açısından da büyük bir önem taşıdığına vurgu yapıyorlar.

İlgililer, arazi yangınlarına sadece otların yok olması anlamında bakılmaması gerektiğinin altını çizerken, arazide bulunan toprak için oldukça yararlı bir çok bitki ve böceğin de yok olduğunu , bunun da doğal dengenin sağlıklı bir şekilde korunması yönünde ciddi sorunları beraberinde getirebileceği uyarısında bulunarak, vatandaşları daha duyarlı hareket etmeye çağırdılar.




Editör: SAMET ATEŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI