Bugun...


Dershanelerin Kapatılması Hakkında Kamuoyu Bilgilendirmesi
Nevşehir il milli eğitim müdürlüğü Dershanelerin Kapatılması Hakkında Kamuoyu Bilgilendirme yazısı yayınladı.

Dershanelerin Kapatılması Hakkında Kamuoyu Bilgilendirmesi
+ -

  Nevşehir il milli eğitim müdürlüğü Dershanelerin Kapatılması Hakkında Kamuoyu Bilgilendirme yazısı yayınladı.

 

 

6528 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 8.2.2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 2’nci maddesinin birinci fıkranın (b) bendinde yer alan “dershaneleri,” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

 


           Yine ilgili Kanuna göre mevcut dershaneler 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle faaliyetlerine son vereceklerdir. Bu Kanun gereği İlimizde faaliyet gösteren yedi dershanenin altısı (beşi temel lise ve biri özel Türk ilkokuluna) dönüşüm için başvuruda bulunmuştur. Bu başvuru sonucunda bir dershane özel temel liseye dönüşmüştür. Diğer dershanelerin dönüşüm işlemleri devam etmektedir.

 


            Kamuoyunda “Dershane Kanunu” olarak bilinen Kanunun iptali ile Anayasa Mahkemesine başvurulmuştur. Duyumlara göre İlgili Kanunun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği bilgisi, kamuoyuna yansımıştır.  
Bu bağlamda Anayasa Mahkemesi ilgili Kanunu iptal etse dahi “Dershane” kavramının Kanunlarda bir karşılığı olmadığından önümüzdeki 2015/2016 öğretim yılında dershane adı altında hiçbir eğitim kurumu faaliyetine devam etmeyecektir. Temel liseye dönüşen dershaneler ise 2015/2016 öğretim yılından itibaren normal eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edeceklerdir.

 


             Ortaokullar ve orta öğretim okullarımızda okutulan derslerden, velilerimizin ve öğrencilerimizin istemeleri halinde, okullarımızda ve halk eğitim merkezlerimizde yetiştirme ve hazırlama kursları açılacaktır.
             Kamuoyuna saygı ile duyurulur.




Editör: Samet ATEŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI