Bugun...


ERGEN, Hükümet eğitime darbe yapmıştır
MHP Gülşehir İlçe Başkanı Abdullah ERGEN müdür atamaları ile ilgili basın açıklaması yaptı

ERGEN, Hükümet eğitime darbe yapmıştır
+ -

Adının önünde TÜRK yazan bir sendikaya mensup diye Gülşehir’lise müdürü Rasim AYKAÇ’,Anadolu lisesi müdürü Nuh KORKMAZ’,karavezir iık okulu müdürü, Zihni ALTINOK’,,Karacaşar ilk okulu müdürü, Aytekin BIYIKLI’yüzüncü  yıl müdürü, Mehmet ÖZKAN’ın görevden alınması ancak halk arasında hükümetin sendikası olarak bilinen yandaş sendika  üyesi olan  diger okul müdürlerine’ilce milli egitim müdürlügünün verdigi yüksek puanlarla görevlerine devam ettirilmesi bir siyasi kadrolaşmanın, eğitime vurulan siyasi darbenin ürünüdür. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili büyük endişe taşımaktayız. Eğitim sistemindeki kadrolaşma hareketi bugün sizin duygularınızı okşayabilir, vatanseverlerden bir intikam alma duygusu olarak sizi mutlu edebilir. Ancak din adına ortaya çıkanlar unutmamalıdır ki bu ayrıştırma ve ötekileştirme politikaları bu ülkenin tüm evlatlarına zarar vermektedir. Veliler ne oluyor diye bizlere sormaktadırlar. Çocuklarını okullara göndermekte tereddüt etmektedirler. Siyasi iktidara , bu puanlamaları yapan il ve ilçe milli eğitim müdürlerine sesleniyorum vicdanlarınız rahat mı? Benim inandığım İslam dininde bunun adı KUL HAKKI’dır , sizlerin dini anlayışında bunun adı nedir ?
 
 
 
 
 
        Okullarda Milliyetçi-Muhafazakar-Atatürkçü müdürleri yerle bir eden , bir kıyım ve siyasi kadrolaşma skandalı yaşandığını kaydeden ERGEN , 12 yıldan beri ülkemizi tek başına idare eden bu AKP hükümeti ve zihniyeti sadece eğitim kurumlarında değil, devletin tüm kurumlarında , iktidarda kaldıkları bu süre içerisinde insanlarımızı ayrıştırmakla, ötekileştirmekle, kamplara bölmekle kalmamış, kendilerine düşman cephesi oluşturarak sürekli bir kesimle kavga eder, ona buna çatar hale gelmiştir. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nda, sorup soruşturmadan, ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla yapılan düzenlemeyle de kendinden olmadığını düşündüğü, fişlediği okul müdürlerini bir anda silip atmış, onca tecrübeyi ve birikimi yok saymıştır.’’ Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı bu fişleme ve görevlendirme hareketi ile 28 Şubatçılardan bile daha zalim ve acımasız davranmışlardır.
 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanı Sayın Avcı bundan sonra müdürleri öğrenci veliler ve öğretmenler seçecek diye halkı kandırmıştır. Neredeyse görevden alınan müdürlerin tamamı 4 yıl boyunca hizmet verdikleri öğretmen ve velilerden tam puanları aldıkları halde daha henüz 1-2 ay önce göreve başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürlerinden puan alamadıklarından, 20 yılı aşkın kariyerlerinden uzaklaştırılmışlardır.bütün sag duyulu halkımıza soruyorun .bu yetersiz görülen müdürlerimizi örgenci,ögretmen, velilerimiz ve kamu oyu olarak  bizlermi daha iyi tanırız. Yoksa onlarmı? Lütfen  degerlendirme yaptık diye her zaman oldugu gibi gözümüzün icine bakarak  artık yalan  söylemesinler.gelecegimizi ve Gülşehrimizi düşünenler lütfen tepkimizi koyalım.Haktan.Hukuktan ve adaletten yana oldugumuzu inancımızla haykıralım. Değerlendirme sonuçlarına göre torpili olan, iktidara yakın duran, AKP hükümetine yandaş sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puanlar verilmiştir. Bazı müdürler Yandaş sendika tarafından üstü kapalı olarak tehdit edilerek, AKP iktidarının tarafında yollarına devam etmeleri istenmiştir.
 
 
 
Gülşehir’in en başarılı okullarının bulunduğu, görev aldıkları okulları en başarılı şekilde idare ederek bu okulları bir marka haline dönüştüren müdürlerimiz, bu puanlama sisteminde sadece AKP yanlısı olmadıklarından dolayı düşük puan almaları sağlanarak müdürlükten alınmışlar, 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış,  projeleri ile ve başarıları ile dikkat çeken bu yöneticilerin görevlerine de son verilmiştir. Bu durum büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil, torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır. Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler, kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. ‘Benden olmayanı yok edeceğim’ mantığıyla hareket edenler, farklı düşünenleri arka plana itelemişlerdir. İş bilmeyen, emeği ve alın teri ile değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okullar, AKP iktidarının emir erleri tarafından yönetilecektir. Okullar, siyasi iktidardan beslenenlerin, onlardan aldıkları emirleri kanun kabul edip sorgulamadan uygulamaya geçirecek sözde idarecilerin cenneti haline gelecektir.’’
 
 
 
 
 
Okul Müdürlerinin görevlendirilmesi her ne kadar Valilere bırakılmış olsa da İktidarın taşradaki mercileri ve halk arasında yandaş sendika diye tabir edilen sendikanın mensupları tarafından pervasızca bir kıyma ve kine dönüştürülmüştür, Ülke demokratik cumhuriyetten, hukuk devletinden parti devletine doğru yol almaktadır. Türkiye Kamu Sen’in alacağı ve aldığı eylemlilik hareketini destekleyeceğimizi belirtir. Eğitimcileri huzursuz eden zulüm, kıyım ve darbe boyutuna ulaşan bu kayırmacılığın önündeki tek engel demokrasilerde ve hukuk devletinde yargı mercileridir.Bizim acık ve samimi sözlerimize karşı Müdür degerlendirilmesinde  etkili rol oynayan yetkili kişileri vijdanları rahat ise yaptıkları degerlendirme ile ilgili kamu oyuna acıklama yapmaya ve Yargı mercilerini göreve davet  ederken, halkımızı ,Gülşehirimizin  saygı değer  Müdürlerine kamu oyu olarak desdeklrinizi beklemekdeyiz. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                           Abdullah ERGEN
 
                                                                                             

                                                                                                     MHP Gülşehir İlçe Başkanı

 

 

 

 




Kaynak: HABER GÜLŞEHİR

Editör: SAMET ATEŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI