Bugun...


Sosyal Medya Dolandırıcıları Tutuklandı.
Sosyal medya(Facebook) üzerinden tanıştığı kişilere ucuz altın vaadiyle parasını kaptıran Ağrılı vatandaş Jandarma timlerinin yaptığı geniş kapsamlı araştırma sonucu parasını Niğde ikametli dolandırıcılardan kurtardı.

Sosyal Medya Dolandırıcıları Tutuklandı.
+ -

Sosyal medya(Facebook) üzerinden tanıştığı kişilere ucuz altın vaadiyle parasını kaptıran Ağrılı vatandaş Jandarma timlerinin yaptığı geniş kapsamlı araştırma sonucu parasını Niğde ikametli dolandırıcılardan kurtardı.

 

Ağrı ilinden gelen F.D. isimli şahıs, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek Facebook üzerinden tanıştığı kişilerin, ucuz altın satmak istediklerini beyan ederek 26.000 TL parasını alan şahıslar tarafından dolandırıldığı müracatında bulundu.

 

Yapılan araştırmada Furkan ve Hasan takma adını kullanan U.D. ve O.D. adlı şahısların Ürgüp ilçesi Çökek köyünde bir kişinin evinde Ağrı ilinden gelen F.D. isimli vatandaş ile buluşarak bir adet altını göstererek anlaştıkları, kalan altınları getirmediklerini beyan ederek 26.000 TL. Parayı alıp kaçtıkları öğrenildi.

Şüphelilerin yakalanması maksadı ile Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve Nevşehir Suç Araştırma Timinden (JASAT) oluşturulan özel bir ekip ile Ürgüp Cumhuriyet Baş Savcısının talimatları doğrultusunda araştırma başlatıldı.

Suçluları bulmak için bu ve benzer olaylara karışan şahıslar araştırılarak kapsam genişletildi. Civar illeri kapsayan geniş bir araştırma faaliyeti icra edilldi.

 

Yapılan takip ve incelemeler neticesinde Niğde İli Merkez İlçesi Kömürcü Köyünde ikamet ettikleri tespit edilen Furkan ve Hasan takma adlı U.D. ve O.D. isimli şahıslar ile birlikte dolandırıcılık olayını organize ettiği tespit edilen G.D. isimli şahıs 26.000 TL. Para ile ele geçirildi.

Ele geçirilen paranın tamamı mağdur F.D. isimli vatandaşa teslim edildi.

Soruşturmanın derinleştirilmesi neticesinde U.D. O.D. ve G.D. isimli şahısların benzer şekilde Aksaray ilinde 140.000 TL ve çevre illerde farklı miktarlarda parayı dolandırıcılık yapmak sureti ile aldıkları öğrenildi.

Yapılan operasyon sonucunda yakalanarak gözaltına alınan U.D. O.D. ve G.D. isimli şahıslar çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

 

 




Editör: samet ateş



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI