Bugun...


Gülşehirli Karavezir Seyit Mehmet Paşa Ölümünün 241. Yıldönümünde Anıldı.
Gülşehir Turizm ve Doğal Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Karavezir Seyit Mehmet Paşanın 241. Ölüm Yıldönümü nedeniyle anma programı düzenledi.

Gülşehirli Karavezir Seyit Mehmet Paşa Ölümünün 241. Yıldönümünde Anıldı.
+ -

Karavezir Seyit Mehmet Paşanın 241. Ölüm Yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Gülşehir Turizm ve Doğal Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından düzenlenen anma programında açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Mustafa Boncukcu ve derneğin yönetim kurulu üyeleri olarak Karavezir’imizi heykeli önünde anmak için toplandıklarını belirterek bu vesileyle, Gülşehir’in modern kurucusu Karavezir Seyit Mehmet Paşa’yı 241. ölüm yıldönümünde rahmet ve hürmetle anıyoruz''dedi.

 

Gülşehir Turizm ve Doğal Kültürel Varlıkları Koruma Derneği olarak, ilçemize 241 yıldır damgasını nakşetmiş bir tarihi şahsiyeti hafızalarda canlı tutmak üzere yılda iki defa, ölüm yıldönümünde ve sadrazam olduğu günde çeşitli etkinliklerle hatırlatmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Boncukçu,  22 Ağustos 1779 tarihinde sadrazam olan hemşehrimiz, 20 Şubat 1781 tarihinde geçirdiği bir hastalık nedeniyle vefat etmiştir. Cenazesi, İstanbul Bahçekapı’da bulunan 1. Abdülhamit türbesi yanına defnedilmiştir. Buradan, memleketini unutmayıp bayındır ve abat eden, kaza haline getiren değerli sadrazamımıza rahmet diliyor, dualarımızı gönderiyoruz. Ondan kalan cami, medrese binası (şimdiki kütüphane), hamam ve ayakta kalan bir orijinal çeşme, ilçe merkezimizin tek tarihi ve kültürel mirasıdır. Bu mirasa sahip çıkıp, hem Karavezir Seyit Mehmet Paşaya olan gönül borcumuzu yerine getirmek, hem de bu mirası geleceğe taşımak, her Gülşehirli için bir ödev olmalıdır. Bu bağlamda derneğimiz, Karavezir Seyit Mehmet Paşayı Gülşehir’in hafızasından çıkarmamayı bir görev sayarak, hem fiziki hem de kültürel mirasını korumak amacıyla etkinliklerini sürdürecektir.

Gülşehirli bilincini oluşturmak üzere değerli hemşehrilerimizi de Karavezir Seyit Mehmet Paşanın şahsında birleşmeye, turizmde marka şehir olmak için bütün toplum dinamiklerini ve yetkilileri göreve çağırıyoruz''dedi.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: samet ateş



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI