Gülşehir'de Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü Gerçekleştirildi.
15 Temmuz hain darbe giriminin 3. yılı ve Milli Birlik ve Demokrasi günü münasebetiyle Yürüyüş gerçekleştirildi.

Gülşehir'de Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü Gerçekleştirildi.


15 Temmuz hain darbe giriminin 3. yılı ve Milli Birlik ve Demokrasi günü münasebetiyle Yürüyüş ve anma programı gerçekleştirildi.

 

2016 yılınının 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gecede Fetullahçı Terör örgütü mensuplarının Hükümete yönelik darbe teşebbüsü  girişiminde bulunup vatandaşların sokağa dökülmesi ile başarısız olan hain darbe girişimi sonrası Günün anlam ve önemini belirtmek amacıyla, Milli Birlik ve Demokrasi günü ilan edilmişti. 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılında Gülşehir Protokolü ve vatandaşlar Gülşehir Hükümet Konağı önünden başlayarak Terminal girişine kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

 

Gerçekleştirilen yürüyüşe; Gülşehir Kaymakamı Talat TABUR, Belediye Başkanı Fatih ÇİFTÇİ, İlçe Jandarma Komutanı Kürşat TIRAŞ, İlçe Emniyet Müdürü Adem ÇETİN, AK Parti İlçe Başkanı Erkan ÇİFTÇİ, MHP İlçe Başkanı Güray ÇEVİRME, İlçe Müftüsü Talat İLBAHAR, İlçe Milli Eğitim  Müdürü Yılmaz CEYLAN ve Daire Amir, Müdür, Sivil toplum kuruluşu Yönecileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program; Saat 19;00 da hükümet konağı önünden ilçe terminal girişine kadar yürünmesi ile başladı. Türk bayrakları ile Şehitler Ölmez Vatan bölünmez sloganları ve Tekbirler eşliğinde köprü başına kadar yürüyüş gerçekleştiren protokol üyeleri ve vatandaşlar burada Gülşehir Belediyesince düzenlenen programa katıldı.

Milli Birlik ve Demokrasi günü münasebetiyle düzenlenen programda bir konuşma yapan Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, 15 Temmuz hain darbe girişimi konusundan bahsedip hainlere fırsat vermeyeceğiz diyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Çiftçi'nin konuşmasının ardından Hüseyin Düzgün Hoca Kuran-ı Kerim okurken, İlçe müftüsü Talat İLBAHAR ise dua etti.

Saat 20;00 de son bulan programın ardından vatandaşlar, önceden organize edilen taşıma sistemi ile Nevşehir'de gerçekleştirilen büyük Yürüyüş ve programa katılmak üzere Nevşehir merkeze gönderildi


Tarih: 16.07.2019 10:57
Kaynak: Haber Gülşehir.

Editör: Samet ATEŞ