Bugun...


Konya 4. Bölgesel Basın ve İletişim Çalıştayı Yapıldı
Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Basın ve İletişim Birimi, Konya’da düzenlenen 4. Basın ve İletişim Bölgesel Çalıştay Toplantısı'na katıldı

Konya 4. Bölgesel Basın ve İletişim Çalıştayı Yapıldı
+ -

 

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Basın ve İletişim Birimi, Konya’da düzenlenen 4. Basın ve İletişim Bölgesel Çalıştay Toplantısı'na katıldı

 


Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı ve İletişim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 4. Basın ve İletişim Birimleri Çalıştayı Konya da yapıldı.



12-15 tarihleri arasında Konya Hılton Garden In'de düzenlenen çalıştayda,  Ankara, Nevşehir, Kırşehir, Uşak, Burdur, Yozgat, Isparta, Kırıkkale, Elazığ, Antalya, Aksaray illerinden gelen Basın ve İletişim Birimi sorumlularına haber ve basın konulu çeşitli eğitimler verildi. 

 


Konyadaki çalıştay ilk günü , Konya KHB Genel Sekreteri  Op. Dr. Gökhan Darılmaz ve TKHK Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı İletişim Daire Başkanı Ali Özhan’ın açılış konuşması ile başladı, Sosyal Hizmet Uzmanı Refik Akten’in  “Etkili Sunum Teknikleri”, Yrd. Doç. Dr. Ayhan Uludağ Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Görevlisi  “Reaktif İletişim Stratejileri”, Konya KHB Genel Sekreteri Basın ve İletişim Sorumlusu Barış Şayir “Örnek Haber Uygulamaları”,  TKHK Medya Takip ve İletişim Birim Sorumlusu Hasan Altıntaş “Haber Yazma Teknikleri” konulu sunum  yaparak değişik illerden gelen Genel Sekreterlik  basın ve iletişim sorumlularına eğitim verdi. Daha sonra soru cevap kısmına geçilerek basın ve iletişimle ilgili kurumsal sorunlar dinlendi. 

 


Çalıştayın 2. gününde ele alınan konular ve oluşturulan basın ve iletişim birimine dair bilgiler, Konyada düzenlenen basın toplantısında anlatıldı. Konya KHB Genel Sekreteri Op.Dr.Gökhan Darılmaz, Hılton Garden In'de düzenlenen basın toplantısında, 2 Kasım 2012'de kurulan Türkiye Kamu Hastaneler Kurumunun kendi kurumsal kimliğini adım adım gerçekleştirdiğin, Önemli olan doğru haberin, doğru ve detaylı bir şekilde aktarılmasıdır. Eksiklerimizi uygun dillerle açıklayan gazetecilerin bize pozitif katkıları oldu." diye konuştu. 

 



TKHK İletişim Daire Başkanı Ali Özhan ise sağlık konusunda haber zemini çok fazla hazırlanmadığı için gazetecilerin sıkıntı yaşadığını ifade etti. Varsa tedavi konusundaki ihmalleri ortaya koyan yayınlara da çok fazla tepki göstermemek gerektiğini vurgulayan Özhan, şunları kaydetti: "İrtibatın sağlam kurulması için Sağlık Bakanımızın talimatı ve Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle her ilde, her genel sekreterlikte basın ve iletişim birimi kurmaya karar verdik. Sağlık Bakanlığı bünyesinde basın müşavirliği var. O bütün teşkilatı yönetiyor. Sağlık muhabirleri için daha çok haber kaynağı olan yerlerle irtibatlı olmamız gerektiğine kanaat getirdik. Onun için her bir ildeki genel sekreterlikle bire bir çalışacak basın ve iletişim birim sorumlusu atamalarını yaptık." Şeffaf ve doğru bir şekilde haber vermek gerektiğini düşündüklerini aktaran Özhan, basına verilen bilgi notlarının tıbbi dille yazıldığını tespit ettiklerini, onun için bu notların herkesin anlayabileceği bir dilde olması gerektiğini kurum çalışanlarına anlattıklarını bildirdi. 

 



Özhan, Genel Sekreterliklerimize bağlı her tesis içinde de basından sorumlu bir başhekim ya da başhekim yardımcısı bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Türkiye'de 89 yerde genel sekreterliklerimiz var. Bütün bu birimleri oluşturmak kolay değildir. Basın ve iletişim birimleri, sağlık muhabirlerinin daha rahat çalışması için daha güzel haber üretmesi için kuruldu. Gazetecilerin işi haber almak, bizim işimiz de o haberi düzgün bir şekilde sunmak fakat bizi de sınırlayan çeşitli kanunlar var. Özellikle insanların şahsi talepleri sıkıntı olabiliyor. Medyada bilgi kirliliği oluştu. Bir hekim kendi sahasında çok donanımlı ve bir görüş belirtiyor, diğeri başka bir görüş belirtiyor. Bunun için bakanlık birim kurulları oluşturdu." Bu ilişkilerin daha güçlü temellerle oluşturulması ve arkadaşlarımızın habere daha fazla katkı sağlamaları için böyle bir çalıştayı düzenlemeyi uygun gördük. Bizler inanıyoruz ki bu çalışmalarımızla Türkiye'de sağlıkta memnuniyet oranına büyük katkı sağlayacağız" dedi. Sağlık sektöründeki hizmet sunumunun en önemli ayağının medya ile ilişkiler olduğuna dikkat çekilen toplantıda, bu ilişkilerin daha güçlü temellere oturtulması, muhabirlere doğru ve hızlı şekilde bilgi aktarılmasının sağlanmasına yönelik çalışmalar anlatıldı.

 


Bölgesel Basın ve İletişim Çalıştay Toplantısı 1.si Erzurum'da (26-26 Mayıs),  2.si Adana’da (02-04 Haziran), 3.sü Bursa’da (04-06 Haziran) gerçekleşmişti. 

 



Basın toplantısına birçok Ulusal Haber Ajansı Bölge temsilcileri düzeyinde katılırken yerel medyadan da ilgi oldukça yüksekti. Karşılıklı soru cevaplarla geçen basın toplantısından sonra Çalıştay ile ilgili bilgiler veren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı İletişim Daire Başkanı Ali Özhan tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

 



Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe ise "Basının Sağlıkta olan gelişmeleri halkımızla paylaşma konusunda köprü oluşturmaktadır. Kurumlarımızda basın ve iletişim birimlerinin kurulması ile birlikte sağlık alanında  meydana gelen gelişmeleri ve doğru net bir şekilde basına bilgi aktarılması açısından önemli bir gelişmedir. ” ifadelerini kullandı.



 
 
 
 
 
 
 
 



Editör: Samet ATEŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI