Yeni Rektörden Beklentiler - Yazar Osman Aytekin


Osman Aytekin
yazarosmanaytekin50@
 
 


YENİ REKTÖRDEN BEKLENTİLER
Osman Aytekin
          Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne malum olduğu üzere Prof.Dr. Mazhar Bağlı atandı. Rektör Sayın Prof. Dr. Mazhar Bağlı’dan muhakkak başta bilimsel çalışmalar olmak üzere pek çok alanda Nevşehir’in beklentileri de olacaktır. Bir gazeteci yazar olarak bizim de bazı beklentilerimiz vardır. 
         Nevşehirli biri olarak beklentilerimi üç ana başlıkta bunları kısaca belirtmekle iktifa ediyorum. Bunlar:
          1.Basınla İlişkiler, 2. Üniversite- Şehir ilişkisi, 3. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla olan ilişkiler. 
          1.Basınla İlişkiler konusunda Sayın Rektör’ün;  yerel Basını periyodik olarak
bilgilendirme toplantıları düzenlemesi, Üniversite faaliyetlerinin ( bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler) etkin bir şekilde sürdürülmesi.Basın kuruluşlarının yerel sıkıntılarına çözümler üretme konusunda ilmi ve pratik destekler verilebilir .
           2.Üniversite Şehir İlişkisinde; öğretim üyesi ve görevlilerinin alanlarındaki çalışmalardan şehir halkının haberdar edilmesi, Halkın ilgisini çekecek konularda bilgilendirme toplantıları, seminerler, konferanslar, paneller yapılması, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarının özel dini ve milli günlerde camilerde konuşmalarının sağlanabilir.
             Şehrimiz bilindiği gibi ticareti yoğun bir bölgedir. İktisat Fakültesinin Nevşehir ticaretinin önünü açacaktır.(iktisat fakultesinin  pazarlama üretim gibi konularda destek sağlayabilir.)  Katkılar sağlayabileceğini de düşünüyorum.
          Dünyanın göz bebeği, bacasız sanayi turizm merkezi İlimizde Üniversitemizce turizmi canlandırıcı, çeşitlendirici faaliyetlerde yüzde yüz katkılar sağlayabilir.
         (bilindiği gibi yabancı turist girişlerinde azalma olduğu aşikar .Turizm sadece yabancı ziyaretçilere hizmet etme anlayışından kurtulmanın yolunu üniversite önderliğindeki ilmi çalışmalar sayesinde sağlanabilir. Turizme katkı sağlayan kültür unsurlarımızı aslına uygunluğu konusunda öncü görev almalıdır) 
          Uluslar arası ve ulusal spor ve kültür faaliyetleri koordine edilerek bölgeye önemli hizmetler edilebilir.
          3. Üniversite yönetimi ve öğretim elemanları Sivil Toplum Kuruluşlarıyla eğitim ve bilgilendirme toplantıları periyodik olarak yapılırsa halkın STK’ları vasıtasıyla bütünlük sağlamada önemli bir mesafe alınabilir.
          Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin her alandaki başarısı bizleri ve halkımızı mutlu eder. Zaman zaman üniversitedeki gelişmeler ve sevindirici başarıları da bu sütunlardan aktarmaya çalışacağım.
          Üniversitemizin çiçeği burnunda yeni Rektörü Sayın Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ya başarılar dilerim.

   



Tarih: 26.03.2017 12:01