''Köhne Taşlarını Kökünden Söktük''de NE DEMEK! ''Başkan Arısoy


SAMET ATEŞ
sametates50@hotmail.com
 
 


Değerli okurlarım köşe yazıma başlamadan önce bu memlekete hizmet vermiş, bu memlekete hizmet amaçlı bir çakıl taşı dahi koymuş olan tüm Belediye Başkanlarını saygı ile anıyor, yaşayanlarımızın ellerinden öpüyor rahmetli olanlara ise yüce ALLAH c.c. dan Rahmet diliyorum.

 

Evet arkadaşlar; ''Gülşehir ilçesinde oturan bir vaatandaş olarak her gün şehrimin caddelerinde yürüyor Gülşehrimin havasını içime çekiyorum ve bundan büyük bir mutluluk duyyorum ama; gelip geçtiğim Gülşehir tarihinde daha önceki zamanlarda kullanılan ve belediye önüne getirilip reklam amaçlı sergilenen eski borularıda gördüğümde mutsuzluga kapılmaktan kendimi alamıyordum ve her defasındada gelip geçtiğimde arkasında bulunan tabeladaki yazı ile birlikte dikkatimden kaçmıyordu, birde üstüne gazetede Taş Taşın üstüne koyduk diyenlerin köhne taşlarını kökünden söktük yazısınıda okumuştum. Bunuda görünce evet Samet dedim bu iş sana düşüyor her ne kadar bir çoğunun zamanında bulunamamış olsamda onları savunma görevinin kendimde olduğunu hissettim.

 

Malumunuz 2014 mahalli idareler seçimlerinde Belediye Başkanlık yarışını 4bin kusur oyla seçim öncesi HZ. Ömer adaletini dilinden düşürmeyen Vahdi Arısoy kazandı. Kazandı kazanmasınada göreve geldiği günden bu yanaki 5 yıl içinde bir çok  Esnaf, İş adamlarının yanı sıra; seçildiği parti olan Milliyetçi Hareket Partisi ile sorunlar yaşadı ve partiden ihraç edildi, Vatandaş ile sorunlar yaşayarak Gülşehir belediyesi kapısına amme hizmeti talebiyle giden vatandaşların talebini reddederek onları rencide etti. Üstüne üstelik yaşadığı sorunları kendisine değilde karşısındakilere maal etmektende geri durmadı.

 

Oysaki vatandaşın 4bin oyu ile Belediye Başkanı olan Vahdi Arısoy'dan tek isteği amme hizmeti idi. Amme hizmeti talebi amacıyla Gülşehir Belediyesi kapısına giden vatandaşları rencide etti, İş Adamlarını engelleyen politikalar izledi, bir çok vatandaş ile de sorunlar yaşadı. Yaşadı yaşamasınada yaptığı ve izlediği politikalarla tepkilere neden olan, yaptığı 5 yıllık Belediye Başkanlığı sürecinde Gülşehirli vatandaşın dilinden düşmeyen Başkan Arısoy, daha da ileriye giderek Gülşehir tarihinde görev yapmış belediye Başkanlarınada dil uzattı ve onların hizmetlerini yok saydı. Geçtiğimiz yıl iller Bankası desteği ile alt yapı işine girişen Başkan Arısoy, kazılan yerlerdeki eski ve atıl durumdaki borularıda Belediye binası önüne getirip sergiledi ve gazetelerede; ''Taş taşın üstüne koyduk diyenlerin köhne taşlarını kökünden söktük'' açıklamalarında bulunarak onların hizmetlerini yok saydı.

 

Bundan 4 yıl kadar önce ilk seçildiği dönemlerde o günlerde Gülşehir Belediye kiracısı olmam sebebiyle yanına çıkmıştım. Yaşanan sıkıntıları görmemden ötürü; ''Başkanım Bu memleket Avanos, Ürgüp, Göreme gibi değil bu memlekette iş olanağı yok bu memleketin fazla bir geliri yok bu memlekette iş kapısı olarak Belediye kapısı birde Nevşehir merkezli alışveriş merkezleri var uğraşma bu insanlarla demiştim. Buna istinaden ben bilirim demişti, bende kendisine en iyisini vatandaş bilir demiştim.

 

Ben de sana sesleniyorum, yine sesleniyorum; ''YİNE DİYORUM EN İYİSİNİ VATANDAŞ BİLİR'' Bu memleketin insanı ile uğraştın, iş adamı ile uğraştın, vatandaşı ile uğraştın bir de üstüne üstelik Gelmiş geçmiş Belediye başkanlarını rencide ettin. Esnafımız, halkımız olarak bize yaptıklarına sessiz kalabilir ancak bu memlekete hizmet amaçlı çakıl taşı koyana ses çıkartmana sessiz kalamayız. 

 

Başkan Arısoy; Gülşehir Belediye binası önünde eski boruları sergileyip gazetede ''Taş taşın üstüne koyduk diyenlerin köhne taşlarını kökünden söktük'' açıklamasında bulunmak; Mustafa Dursun'a hakarettir (5yıl)-Ahmet Erol Ünlüsoy'a hakarettir (20yıl), hakarettir, Oguz Diker'e hakarettir (5Yıl), Rahmetli Oruç Ünlüsoy'a hakarettir (20yıl), Rahmetli Haceli Koçak'a hakarettir(15yıl), Rahmetli Hafız Ağa'ya hakarettir(15 yıl), Rahmetli Mülazim Efendiye hakarettir (10yıl). Bu nedenlerden dolayı Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy seni; ''Eskiden Görev yapmış Belediye Başkanlarına karşı Bu yaklaşımlarından ötürü kınıyorum.

 

Ben Samet Ateş olarak diyorumki Başkan Arısoy, Gülşehir tarihine adını altın harfler ile yazdırmış insanlara karşı yaklaşımından ötürü; senin yaptırdığın temiz borulardan içmektense SAYGI İLE ANDIĞIM O İNSANLARIN yaptırdığı ve senin zehirli boru dediğin borulardan içmeye razıyım.Ben inanıyorumki vatandaşlarımız, bu memlekete hizmet vermiş insanları rencide etmenin karşılığını sana 31 Mart seçimlerinde verecektir. Buna yürekten inanarak ben Samet Ateş olarak yürekten inanıyor; Gülşehir'e hizmet amaçlı bir çakıl taşı koyanı saygı ve sevgi ile anıyorum. (Samet Ateş)



Tarih: 26.02.2019 12:38