Bugun...


Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İVANOV Kapadokya Şiir Şöleni’ne katıldı
Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN Kapadokya Şiir Şöleni’ne katıldı. Şölenin konukları arasında Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İVANOV'da yer aldı.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İVANOV Kapadokya Şiir Şöleni’ne katıldı
+ -

Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN Kapadokya Şiir Şöleni’ne katıldı. Şölenin konukları arasında Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İVANOV'da yer aldı. Şölene Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İVANOV’un yanı sıra Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançefska MİLEVSKA, Makedonya Dış Yatırımlardan sorumlu Türk Devlet Bakanı Furkan ÇAKO, Makedonya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Boris JOSİFOVSKİ, Azerbaycan ve KKTC’den milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 


    Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlenen program, Makedonya ile Türkiye Cumhuriyeti milli marşlarının okunmasıyla başlandı. Şiir şöleninde konuşan Vali Mehmet CEYLAN, yüzyıllar boyunca bir çok medeniyetin dil, din, ırk demeden gelip yerleştiği barış içerisinde yaşadığı, Türk misafirperverliğinin derinden hissedildiği bir turizm cenneti olmayı başarmış bu eşsiz topraklarda, ülkemizin önemini gözler önüne sererken yerli ve yabancı tüm insanların tutkusu haline gelmeyi hak etmiş bir vatan toprağı olan Kapadokya'da, Makedonya ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında kardeşliği, dostluğu pekiştirecek böyle bir gecede bulunmaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

 


    Vali CEYLAN konuşmasının devamında "Değerli Cumhurbaşkanımızı, Makedonya'dan, Azerbaycan'dan ve Kıbrıs'tan gelen konukları bu güzel vatan toprağında ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi ve Kapadokya Şiir Şöleninini düzenlediği için Ayşe PASLANMAZ'a  ve organizasyonda emeği geçen herkese teşşekür etti.
    Vali CEYLAN'dan sonra bir konuşma yapan Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İVANOV  ise "Büyük Ozan Yunus Emre 'Güzellik sınır tanımaz' demiş. Sanat aracılığıyla ifade edilen güzellik ise insanları, halkları, kültürleri ve medeniyetleri birbirine ulaştıran açık bir kapı gibidir. Bir zamanlar komşular arasında nasıl komşu kapıcıkları varsa bugün şiirler sayesinde duygu dolu manevi bir komşu kapısını daha açıyoruz” dedi.

 


    Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İVANOV'un konuşmasının ardından Vali Mehmet CEYLAN, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İVANOV'a Avanos toprağından yapılma Hitit Anforası hediye etti.

 


    Kapadokya Şiir Şöleni Şair Ahmet Selçuk İLKAN’ın şiir dinletisi ve Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, KKTC ve Makedonya’dan çok sayıda şairin şiirlerini okumasıyla devam etti. Şölen Tenor Şakir İLYASOĞULLARI konseri ile son buldu.




Editör: SAMET ATEŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI