Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç, Mahalle Denetim Ekiplerinin oluşturulması ile ilgili bir basın açıklaması yaparak uyarılarını sıraladı. Salgınla mücadelenin seferberlik anlayışıyla yürütüleceğini belirtti.
COVİD-19 salgınına karşı devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde faaliyetleri yürütmektedir. Başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu görevlileri üstün fedakârlıkla hizmet etmektedir. Şu gerçektir ki, salgınla mücadele, tam bir seferberlik anlayışıyla yürütülürse başarılı olunacaktır. 83 milyon vatandaşımızın her biri, bu süreçte yüksek bir ciddiyetle sorumluluk almalıdır. Bu kapsamda, salgınla mücadelenin takibi ve denetimi amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın 14.08.2020 tarihli ve 13180 sayılı genelgesi doğrultusunda, kaymakamlıklar koordinasyonuyla "Mahalle Denetim Ekipleri" kurulması kararlaştırılmıştır.
Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimlerimizin personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin bu denetim ekiplerinde görevlendirilebileceği ifade edilmiştir. İnşallah milletçe bu musibetin de üstesinden geleceğiz.
Ancak Mahalle Denetim Ekiplerinin oluşturulmasında bazı hususlara dikkat edilmesi elzemdir. Şöyle ki;
1-Cumhurbaşkanlığı kararı doğrultusunda kronik rahatsızlığı bulunanlar, hamileler, yeni doğum yapmış anneler ve 60 yaş üzeri olanlar görevlendirilmemelidir.
2-Görevlilerin kişisel koruyucu tedbirleri en üst düzeyde alınmalıdır.
3-Görevlerinin gereği olarak denetim yetkisi bulunan belediye personeli ve mahalle bekçileri öncelikli olarak "Mahalle Denetim Ekiplerinde" görevlendirilmeli ve sayıları artırılmalıdır.
4-Daha önceleri defalarca şahit olduğumuz şekilde, kimi mülki amirlerin “kolaycılığa” meylederek ve öğretmenleri “hazır kıta” gören arazlı bir anlayışla değil, hizmetin gereği doğrultusunda ve adaletle koordinasyon görevlerini ifa etmeleri sağlanmalıdır.
5-Geride bıraktığımız 6 aylık salgın sürecinde gördük ki, başta Vefa Destek Grupları olmak üzere, kamu çalışanları salgınla mücadelede üzerlerine düşeni istek ve fedakârlıkla yerine getirmişlerdir. Dolayısıyla memurlarımız bundan sonraki süreçte de “gönüllük” esasına dayalı olarak milletimizin hizmetinde olacaktır. Bu itibarla, kamu yöneticileri, çalışanların motivasyonunu bozacak tutum ve söylemlerden uzak durmalıdırlar.


Nevşehir’de Taşımalı Eğitime 1 Gün Ara
İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu İftarını Nevşehir’de Açtı
KAPEM ve Halk Eğitim Merkezi Nevşehir’e Değer Katıyor
Nevşehir’de Sahipsiz Totem ve Levhalar Kaldırılıyor
Gülşehir Turizm Derneği’nden Vali Ali Fidan’a Ziyaret
Anadolu Ajansı Nevşehir İl Temsilcilerinden Emniyet Müdürü Karaman’a Ziyaret
Kardan Adam Eğlencesinde Hem Eğlendiler Hem Isındılar
Nevşehir'de Ekmeğe Zam Geldi
‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalışmaları Ara Rapor Çalıştayı’ Ne..
Başkan Arı’dan Emniyet Müdürü Karaman’a Nezaket Ziyareti
Nevşehirli Gazeteciler 10 Ocak’ta Buluştu.
Başkan Çiftçi'den Gülşehir Esnafına Teşekkür Ziyareti.FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir'de 3BiN Kişi İle Gövde Gösterisi Yaptı.FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi Sevgisi Salonlara Sığmadı. FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir Kadın Kollarından, Kadınlara Özel 8 Mart Programı. FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi, Gövde Gösterilerine Bir Yenisini Ekledi. FOTO GALERİ
Geceye Fatih Çiftçi Damgası-FOTO GALERİ
Hocalı’nın Çığlığı Ülkücülerle Yükseldi
Alacaşar ve Çat’ta Anlamlı İftar Buluşması
Vali Fidan ve Protokol Üyeleri, Denetimli Serbestlik Tedbirl..
Çağrı Sönmez’in Acı Günü
Belediye Başkanı Seçilen Erkan Çiftçi'den Mitingli-Konvoylu Kutlama. VİDEO HABER
Ak Parti Gülşehir Adayı Av. Fatih Çiftçi Seçim Konvoyu ile Esti Geçti.
MHP Gülşehir Belediye Başkan Adayı Erkan Çiftçi'den Konvoylu Gövde Gösterisi