2014 yılı, Dünyanın dikkatini aile çiftçiliğine çekmek amacıyla, Birleşmiş Milletler 66. Genel Kurulu'nda alınan kararla "Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı" olarak ilan edildi.
Bu kapsamda Bakanlıkça Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler yapılması planlanmıştır. Bu etkinlikler dahilinde ülke genelindeki 9 tarım bölgesinde "Bölgesel Aile Çiftçiliği Çalıştayı" düzenlenmektedir.
Bu çalıştaylardan birisi de Dokuzuncu Tarım Bölgesi'ni oluşturan Afyonkarahisar, Aksaray, Karaman, Konya, Kayseri, Nevşehir ve Niğde illerinin katılımı ile Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Hilton Garden İnn otelinde gerçekleşti.
Çalıştay saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı ve sonrasında Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar'ın açılış konuşmasıyla devam etti. BAYDAR "Çalıştay Bölgesi'nin tarımsal verileri incelendiğinde, bölgede tarımın sektörel olarak ağırlığını koruduğu ve ülke gıda güvenliğinin sağlanmasında ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Günümüzde üretken kırsal nüfus, hem doğurganlık hızının kent ve ülke ortalamasından yüksek olması nedeniyle, ülkenin nüfus dengesini sağlamakta; hem de kent nüfusunu besleyen üretken yapısıyla ülke gıda güvenliğinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu açıdan kırsalda aile çiftçiliğinin desteklenerek yaşatılması, bölgede tarımın sürdürülebilir yapısının korunmasında en önemli faktör olarak öne çıkmaktadır" dedi. Çalıştay illerinde tarım sektörünün, ekonomide ağırlıklı bir etkiye sahip olduğunu söyleyen Baydar, "Bölgede tarım, ekonominin lokomotifi konumundadır. Bölgenin sahip olduğu beşeri ve doğal kaynaklar, bölgeyi tarımsal alanda vazgeçilmez kılmaktadır. Ülke gıda güvenliği açısından stratejik bir öneme sahip olan bölgede, tarımsal yapının sürdürülebilirliğinin sağlanmasında, aile çiftçiliğinin yaşatılması büyük bir önem arz etmektedir. Bölge Çalıştayı sonuçları, bölge ve ülke tarımına önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.
Programın devamında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cennet Oğuz yaptığı sunumunda bölgenin tarımsal yapısını ve aile çiftçiliği açısından önemini ortaya koydu.
"KIRSALDA AİLE ÇİFTÇİLİĞİ DESTEKLENEREK YAŞATILMALI" sloganının vurgulandığı programda kırsalda aile çiftçiliğinin tarımın sigortası olduğu belirtildi.
Program içerisinde katılımcılar açılan standlarda illerini temsilen ürünlerini sergilediler. Bu kapsamda Nevşehir Ticaret Borsasının katkılarıyla ilimizi temsilen pekmez, üzüm, kuru fasulye, kabak çekirdeği ve Nevşehir simidi sergide yer alarak tanıtımı yapıldı.
Dört gruba ayrılan katılımcılar; Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Örgütlenme-Finansman-Destekler, Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Pazarlama-Ürün Değerlendirme-Değer Zinciri, Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Kadın İşgücü, Çocuk İşçiliği, Kayıt Altına Alma ve Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Eğitim-Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri çalışma gruplarında konuya ait düşüncelerini dile getirdiler.


Nevşehirli Gazeteciler 10 Ocak’ta Buluştu.
Nevşehir Valisi Fidan, Gazetecilerle Sabah Kahvaltısında Buluştu.
Nevşehir Valisi Fidan'dan "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Mesajı.
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı..
Belediye Başkanı Rasim Arı’dan Gazeteciler Günü Mesajı
KARAPINAR'A SU MÜJDESİ
NEVÜ Turizm Topluluğundan Kültürel Gezi Etkinliği
Vali Fidan'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı.
NGC Başkanı Ekici’den Cumhuriyet Bayramı mesajı
Cumhuriyetin 102. Kuruluş Yılı Dolayısıyla Gülşehir'de Çelenk Sunma Etkinliği Yapıldı...
Nevşehirli Gazeteciler 10 Ocak’ta Buluştu.
Başkan Çiftçi'den Gülşehir Esnafına Teşekkür Ziyareti.FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir'de 3BiN Kişi İle Gövde Gösterisi Yaptı.FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi Sevgisi Salonlara Sığmadı. FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir Kadın Kollarından, Kadınlara Özel 8 Mart Programı. FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi, Gövde Gösterilerine Bir Yenisini Ekledi. FOTO GALERİ
Geceye Fatih Çiftçi Damgası-FOTO GALERİ
Nevşehir’de Uyuşturucu Operasyonu: Sentetik Ecza ve Aparat E..
Gülşehirli Öğrenciden Büyük Başarı
Gülşehir Turizm Derneği’nden Vali Ali Fidan’a Ziyaret
Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Seçimi Pazar ..
Kardan Adam Eğlencesinde Hem Eğlendiler Hem Isındılar
Vali Fidan'dan Gülşehir Ziyareti.
Belediye Başkanı Seçilen Erkan Çiftçi'den Mitingli-Konvoylu Kutlama. VİDEO HABER
Ak Parti Gülşehir Adayı Av. Fatih Çiftçi Seçim Konvoyu ile Esti Geçti.
MHP Gülşehir Belediye Başkan Adayı Erkan Çiftçi'den Konvoylu Gövde Gösterisi