Nevşehir il milli eğitim müdürlüğü Dershanelerin Kapatılması Hakkında Kamuoyu Bilgilendirme yazısı yayınladı.
6528 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 8.2.2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 2’nci maddesinin birinci fıkranın (b) bendinde yer alan “dershaneleri,” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
Yine ilgili Kanuna göre mevcut dershaneler 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle faaliyetlerine son vereceklerdir. Bu Kanun gereği İlimizde faaliyet gösteren yedi dershanenin altısı (beşi temel lise ve biri özel Türk ilkokuluna) dönüşüm için başvuruda bulunmuştur. Bu başvuru sonucunda bir dershane özel temel liseye dönüşmüştür. Diğer dershanelerin dönüşüm işlemleri devam etmektedir.
Kamuoyunda “Dershane Kanunu” olarak bilinen Kanunun iptali ile Anayasa Mahkemesine başvurulmuştur. Duyumlara göre İlgili Kanunun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği bilgisi, kamuoyuna yansımıştır.
Bu bağlamda Anayasa Mahkemesi ilgili Kanunu iptal etse dahi “Dershane” kavramının Kanunlarda bir karşılığı olmadığından önümüzdeki 2015/2016 öğretim yılında dershane adı altında hiçbir eğitim kurumu faaliyetine devam etmeyecektir. Temel liseye dönüşen dershaneler ise 2015/2016 öğretim yılından itibaren normal eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edeceklerdir.
Ortaokullar ve orta öğretim okullarımızda okutulan derslerden, velilerimizin ve öğrencilerimizin istemeleri halinde, okullarımızda ve halk eğitim merkezlerimizde yetiştirme ve hazırlama kursları açılacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Gülşehir Turizm Derneği’nden Vali Ali Fidan’a Ziyaret
Anadolu Ajansı Nevşehir İl Temsilcilerinden Emniyet Müdürü Karaman’a Ziyaret
Kardan Adam Eğlencesinde Hem Eğlendiler Hem Isındılar
Nevşehir'de Ekmeğe Zam Geldi
‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalışmaları Ara Rapor Çalıştayı’ Ne..
Başkan Arı’dan Emniyet Müdürü Karaman’a Nezaket Ziyareti
Ahmet Minguzzi Skate Parkı Hizmete Açılıyor
Başkan Rasim Arı, Nevşehir Belediyesi SK Takım Otobüsünü Kullandı
Nevşehir Bölgesinde Zirai Don Uyarısı
Kapadokya Gösteri Havuzu 10 Gün Bakıma Alındı
Nevşehirli Gazeteciler 10 Ocak’ta Buluştu.
Başkan Çiftçi'den Gülşehir Esnafına Teşekkür Ziyareti.FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir'de 3BiN Kişi İle Gövde Gösterisi Yaptı.FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi Sevgisi Salonlara Sığmadı. FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir Kadın Kollarından, Kadınlara Özel 8 Mart Programı. FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi, Gövde Gösterilerine Bir Yenisini Ekledi. FOTO GALERİ
Geceye Fatih Çiftçi Damgası-FOTO GALERİ
Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Seçimi Pazar ..
Nevşehir Valisi Fidan'dan "10 Ocak Çalışan Gazeteci..
Belediye Başkanı Rasim Arı’dan Gazeteciler Günü Mesajı..
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’den 10 Ocak Çalışan Gaz..
Belediye Başkanı Seçilen Erkan Çiftçi'den Mitingli-Konvoylu Kutlama. VİDEO HABER
Ak Parti Gülşehir Adayı Av. Fatih Çiftçi Seçim Konvoyu ile Esti Geçti.
MHP Gülşehir Belediye Başkan Adayı Erkan Çiftçi'den Konvoylu Gövde Gösterisi