Kurban, Kurban Derisi ile Fitre ve Zekât Toplama Faaliyetleri Genelgesi Yayınlandı.Buna Göre dernekler.gov.tr Yapılan açıklama şu şekilde.
Sayı : 68303338-3503
04/10/2013
Konu : Kurban, Kurban Derisi ile Fitre ve
Zekât Toplama Faaliyetleri
GENELGE
2013/45
Bilindiği üzere, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununa dayanılarak, İçişleri ve Maliye Bakanlıklarınca birlikte hazırlanan 27/12/1999 tarihli ve 23919 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelikte değişiklikler yapılmış ve bu değişiklikler 26/09/2013 tarihli ve 28777 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Adı geçen Yönetmelikte yapılan yeni düzenleme sonucunda; kurban derisi, bağırsak ile fitre ve zekât toplama faaliyetlerinde bulunabilme yetkisi demokratik bir anlayışın gereği olarak gerçek kişileri, dernekleri, vakıfları, kurum ve kuruluşları kapsayacak şekilde genişletilmiştir.
Bu itibarla, Yardım Toplama Kanunu kapsamında, kamu yararına uygun olmak kaydıyla amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak, ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek veya destek olmak üzere Bakanlar Kurulunca izin almadan yardım toplayabileceği kararlaştırılan kuruluşlar, kendilerine verilen izin kapsamında olmak üzere yetkili makamlara bildirimde bulunmak; diğer dernek, vakıf, kurum veya kişiler ise yetkili makamdan izin almak suretiyle, kurban, kurban derisi, bağırsak ile fitre ve zekât toplama faaliyetlerinde bulunabileceklerdir.
Yardım Toplama Kanunu, yardım toplama faaliyetlerinin denetim ve gözetim görevini mülki idare amirlerine vermiştir.
Bu nedenle, diğer yardım toplama faaliyetlerinde olduğu gibi, Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde kurban, kurban derisi, bağırsak ile fitre ve zekât toplama faaliyetlerinde de herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden faaliyetin gerçekleştirilebilmesi için konunun titizlikle takibi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.


Mehteran Takımı Marşlar Çalarak Osmanlı Geleneğini Sürdürüyor
Alacaşar ve Çat’ta Anlamlı İftar Buluşması
Hocalı’nın Çığlığı Ülkücülerle Yükseldi
Vali Fidan ve Protokol Üyeleri, Denetimli Serbestlik Tedbirleri Altındaki Yükümlüler ve Ai..
Nevşehir İçin Kuvvetli Kar ve Karla Karışık Yağmur Uyarısı
Geleceği Üretenler TEKNOFEST’te Buluşuyor; 2026 Teknoloji Yarışmalarına Başvurular Başlad..
Doktor Muharrem Küçükgül Vefat Etti
Nevşehirli Gazeteciler 10 Ocak’ta Buluştu.
Nevşehir Valisi Fidan, Gazetecilerle Sabah Kahvaltısında Buluştu.
Nevşehir Valisi Fidan'dan "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Mesajı.
Nevşehirli Gazeteciler 10 Ocak’ta Buluştu.
Başkan Çiftçi'den Gülşehir Esnafına Teşekkür Ziyareti.FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir'de 3BiN Kişi İle Gövde Gösterisi Yaptı.FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi Sevgisi Salonlara Sığmadı. FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir Kadın Kollarından, Kadınlara Özel 8 Mart Programı. FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi, Gövde Gösterilerine Bir Yenisini Ekledi. FOTO GALERİ
Geceye Fatih Çiftçi Damgası-FOTO GALERİ
Nevşehir’de Taşımalı Eğitime 1 Gün Ara
İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu İftarını Nevşehir..
Çağrı Sönmez’in Acı Günü
KAPEM ve Halk Eğitim Merkezi Nevşehir’e Değer Katıyor
Belediye Başkanı Seçilen Erkan Çiftçi'den Mitingli-Konvoylu Kutlama. VİDEO HABER
Ak Parti Gülşehir Adayı Av. Fatih Çiftçi Seçim Konvoyu ile Esti Geçti.
MHP Gülşehir Belediye Başkan Adayı Erkan Çiftçi'den Konvoylu Gövde Gösterisi