Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), gazeteci Cüneyt Özdemir’in Twitter hesabından yaptığı ve yerel basını ‘uyduruk gazeteler’ olarak nitelediği açıklamasına sert tepki gösterdi.
TGF Yönetim Kurulu adına Genel Başkanı Yılmaz Karaca tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında:
“Gazeteci Cüneyt Özdemir’in Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamayı talihsizlik olarak nitelendiriyoruz. Basın İlan Kurumu’nu eleştirirken sapla samanı birbirine karıştıran Cüneyt Özdemir, ‘Yerel Basın’ ile ilgili kullanmış olduğu, ‘uyduruk gazeteler’ ifadesi bir gazetecinin ağzına hiç yakışmayan ve son derece utanç verici bir ifadedir. Anadolu basını, Türkiye’nin göz bebeğidir. Anadolu basını olmazsa Türk basını da olmaz. Yerel basın şehirlerin hafızasıdır. Yerel basın özellikle son dönemde çok zor şartlar altında ve fedakarca varlıklarını sürdürebilme mücadelesi verirken, hele ki bir gazeteci tarafından ‘uyduruk’ olarak nitelendirilmesi kabul edilemez. 4 yıl önce resmi ilan alan yerel gazetelerin sayısı Bin 800’lerde iken şu anda 900’lere düşmüştür. Bu da yerel basının nasıl bir zorlu süreçten geçtiğinin bir göstergesidir.
Basın İlan Kurumu’nun vermiş olduğu resmi ilanlar, yerel medyanın hayatını sürdürmesi, fikir işçilerinin istihdamını sağlaması ve ayakta kalması için son derece önemlidir. Son 2 yıldır Basın İlan Kurumu işlevini artırmış, yerel basının ayakta kalması için mücadelesini var gücü ile sürdürmektedir.
Yerel basının ne tür zorluklar yaşadığını bilmeden bu tür açıklamaların yapılması, gazeteciliğin araştırmacılık ilkesine de aykırıdır. Cüneyt Özdemir’i, yaptığı açıklamanın ne anlama geldiğini düşünmeye ve ‘uyduruk’ diye nitelediği yerel basından özür dilemeye davet ediyoruz” denildi.


Vali Fidan'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı.
NGC Başkanı Ekici’den Cumhuriyet Bayramı mesajı
Cumhuriyetin 102. Kuruluş Yılı Dolayısıyla Gülşehir'de Çelenk Sunma Etkinliği Yapıldı...
ELEVATE Projesi Kadınların Gücünü Hatay’da Yeniden Canlandırıyor
Meteris Meydanı ve Bağlı Caddeler 1 Gün Trafiğe Kapatılacak
Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci Sahada!
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’den Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Keskin’e Ziyar..
Nevşehir İl Özel İdaresinin Hizmet Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor.
Kapadokya Teknopark Firması Mzn Technology Tarafından Düzenlenen Proje Şenliği Gerçekleşt..
Ekici, İGC’nin kuruluş yıldönümü programına katıldı
Başkan Çiftçi'den Gülşehir Esnafına Teşekkür Ziyareti.FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir'de 3BiN Kişi İle Gövde Gösterisi Yaptı.FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi Sevgisi Salonlara Sığmadı. FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir Kadın Kollarından, Kadınlara Özel 8 Mart Programı. FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi, Gövde Gösterilerine Bir Yenisini Ekledi. FOTO GALERİ
Geceye Fatih Çiftçi Damgası-FOTO GALERİ
Mhp Gülşehir İlçe Seçim Bürosu Açıldı.
Başkan Çiftçi ve İlçe Protokolü Toros Pastanesi'nin Açıl..
Ahmet Minguzzi Skate Parkı Hizmete Açılıyor
Suvermez İlk ve Ortaokulunda Trafik farkındalığı bilgilendir..
Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 87. Yılında Rahmetle Anıldı..
Belediye Başkanı Seçilen Erkan Çiftçi'den Mitingli-Konvoylu Kutlama. VİDEO HABER
Ak Parti Gülşehir Adayı Av. Fatih Çiftçi Seçim Konvoyu ile Esti Geçti.
MHP Gülşehir Belediye Başkan Adayı Erkan Çiftçi'den Konvoylu Gövde Gösterisi