Eski büyükelçi ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım, Türkiye’nin İsrail ve Filistin arasında arabulucu olabilmesi için Hamas odaklı politikanın gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
İran, Rusya ve Avusturya Büyükelçiliği görevlerinde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım, İsrail-Filistin savaşını ve Türkiye’nin garantör ülke olabilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin iki devlet arasında arabulucu olması için öncelikle sorunun ana taraflarıyla ilişkilerinin makul bir düzeyde olması gerektiğini söyledi.
Elips Haber’den Selim Ercan’a konuşan Yardım, Türkiye’nin civar bölgelerde olan her olayla bir ilişkisinin olması gerektiğini belirten Ümit Yardım, Orta Doğu'da yepyeni bir Orta Doğu’nun doğması yönünde süreçlerin hazırlandığını söyledi. Yardım, söz konusu gelişmelerin önemli ölçüde ABD-İsrail ve Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler üzerinden geliştiğini ifade etti.
Yardım, Orta Doğu’da yaşanan normalleşme sürecinden en fazla olumsuz etkilenen ülkelerden birinin İran olduğuna, bunun da bu ülkeyi tedirgin ettiğine işaret etti. Türkiye’nin İsrail ve Filistin arasında garantör ülke olabilmesine yönelik konuşan Yardım, “Türkiye’nin ara bulucu olması için sorunun ana taraflarıyla ilişkilerinin makul bir düzeyde olması lazım. Sorunların aktörleriyle ilişkileri sorunlu olan devletlere bu konuda sorumluluk verilmesi genelde arzu edilmez. Tarafsız olamayacaklarından endişe edilir. Ateşkes gibi süreçler gündeme geldiğinde bunun temel arabulucusu olmaya en güçlü adayların başında Mısır geliyor. Türkiye'yi olaylar içinde arabuluculuk konumundan uzak görenler epeyce” dedi.
Türkiye’nin garantör ülke olması için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın görüşmelere başladığını söyleyen Yardım, “İsrail, Türkiye'nin garantörlüğünü kabul edecek mi? Türkiye’nin İsrail ve Filistin'i ilgilendiren bu kadar stratejik bir konuda arabulucu olması için öncelikle sorunun ana taraflarıyla ilişkilerinin makul bir düzeyde olması lazım. Aksi takdirde bu arabuluculuğu yapmak çok zor. Başarıdan tebrik edilmezsiniz ama başarısızlıkta okların hedefi olunur. Türkiye'nin Orta Doğu'da birçok ülkeyle ilişkileri bozuk. İsrail üzerinde etkisi olan ya da olabilecek olan bir güç Amerika'dır. Türkiye'nin Amerika ile ilişkileri de normal değil. Türkiye'nin İsrail ile ilişkileri de normal değil. Türkiye'nin Filistin'e bakışında da bir takım sorunlar var. Bana sorarsanız çok fazla Hamas odaklı bir siyaset Türkiye'de hakim ve Ramallah hükümeti biraz geride kalıyor gibi. Bütün bunların da gözden geçirilmesi gerekir. Sonuçta Filistin Hükümeti’nin kimin temsil ettiği bellidir” ifadelerini kullandı.


Kayaşehir, Madrid FİTUR Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı
Başkan Arı “Hep Birlikte Ayağa Kalkıp One Minute Demeliyiz”
NEVÜ Rektörü Aktekin İtalya’da Düzenlenen PREVIEW Projesi Final Toplantısı’na Katıldı..
Başkan Çiftçi, Almanya'da
Nevşehirli Psikolog Merve Peker Bakü'de Türkiye'yi Temsil Etti.
Belediye Başkanı Rasim Arı, Fransa’da
"10 Ocak'ta Kalem Sustu: Gazze'de Gazeteci Said Ebu Nebhan Katledildi"
Nevşehir’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Gün..
Türkiye, İsrail-Filistin savaşında garantör ülke olabilir mi?
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: “ZENGEZUR KORİDORU’NUN HAYATA GEÇMESİ PEK..
Nevşehirli Gazeteciler 10 Ocak’ta Buluştu.
Başkan Çiftçi'den Gülşehir Esnafına Teşekkür Ziyareti.FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir'de 3BiN Kişi İle Gövde Gösterisi Yaptı.FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi Sevgisi Salonlara Sığmadı. FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir Kadın Kollarından, Kadınlara Özel 8 Mart Programı. FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi, Gövde Gösterilerine Bir Yenisini Ekledi. FOTO GALERİ
Geceye Fatih Çiftçi Damgası-FOTO GALERİ
Nevşehir’de Taşımalı Eğitime 1 Gün Ara
Hocalı’nın Çığlığı Ülkücülerle Yükseldi
Alacaşar ve Çat’ta Anlamlı İftar Buluşması
Vali Fidan ve Protokol Üyeleri, Denetimli Serbestlik Tedbirl..
İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu İftarını Nevşehir..
Çağrı Sönmez’in Acı Günü
KAPEM ve Halk Eğitim Merkezi Nevşehir’e Değer Katıyor
Belediye Başkanı Seçilen Erkan Çiftçi'den Mitingli-Konvoylu Kutlama. VİDEO HABER
Ak Parti Gülşehir Adayı Av. Fatih Çiftçi Seçim Konvoyu ile Esti Geçti.
MHP Gülşehir Belediye Başkan Adayı Erkan Çiftçi'den Konvoylu Gövde Gösterisi