Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI başkanlığında; Derinkuyu ve Acıgöl ilçelerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin eşliğinde okul müdürleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Gündem maddelerinden; 2023- 2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem değerlendirmesi, Bakanlık tarafından uygulanan projeler ile ilgili yapılan çalışmalar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan projeler ile ilgili yapılan çalışmalar, sosyal-sportif ve kültürel faaliyetlerle ilgili çalışmalar, müfredat ve mevzuat değişikliklerinin paylaşımı ve duyurulması ile ilgili çalışmalar, akademik başarıların artırılması ile ilgili çalışmalar, ölçme-değerlendirme, rehberlik hizmetleri, sınav kaygısı-etkili ve verimli çalışma, dezavantajlı öğrenciler, başarının izlenmesi ve değerlendirilmesi, yönlendirme ve meslek tanıtımları, hayat boyu öğrenme faaliyetleri, etkili ve verimli iletişim, kurum iklimi ve kurum kültürü, devamsız öğrencilerin takibi, işletmelere gönderilen öğrencilerin izlenmesi konuları görüşüldü. İlçe Milli Eğitim Müdürleri tarafından ilçelerinin eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili sunumlar yapıldı. İlçelerin LGS, TYT ve AYT sınavlarındaki verileri değerlendirilerek akademik başarının artırılması için yapılacak çalışmalar konusunda kararlar alındı.
Sayın İl Müdürü, öğrencilerin duygusal ve akademik gelişimlerinin sürekli izlenerek bu konuda elde edilen verilerin dönemler halinde ve sınavların bitiminde her yıl değerlendirilerek okulların ve ilçelerin gelişimlerinin izleneceğini belirtti. Akademik başarının artırılmasında hedeflere ulaşmak için doğru ve etkili yöntemlerin, rehberlik ve psikolojik danışmanlığın, velilerle etkili iletişim kurmanın, öğrencilerin baskın yeteneklerinin tespit edilerek bu doğrultuda yönlendirilmelerinin, derslerin işlenişinde öğrencilerin hayatlarından örneklendirmeler ile araç gereç kullanımı, deney, veri ve gözlemlere yer verilmesi, her kazanımın elde edilip edilmediğinin ders bitiminde ve ara değerlendirmelerle ölçülerek tam öğrenmenin sağlanması, öğrencilere sınav teknikleri konusunda eğitim verilmesinin gerekliliği ve önemini vurguladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, yapılan toplantıların gerçekleştiği Derinkuyu Zeliha Ekmekci Anadolu İmam Hatip Lisesini ve Acıgöl Halk Eğitimi Merkezini ziyaret etti. Okulun birimlerinde incelemelerde bulunarak bilgi alan Sayın YAZICI, Halk Eğitim Merkezinde kursiyerleri de ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi.


İl Millî Eğitim Müdürü Yazıcı'dan Nevşehir Fevzi Dirikoç Fen Lisesi Öğrenci ve Öğretme..
NEVŞEHİR'DE “İLKÖĞRETİM HAFTASI” COŞKU VE HEYECAN İÇİNDE KUTLANDI
‘Seçmeli Dersler Program Geliştirme Çalıştayı’ Nevşehir'de Başladı
NEVÜ’de Yeşil Yerleşke Koordinatörlüğü Kuruldu
Öğretmeninin emeğini boşa çıkarmadı: Türkiye ikincisi oldu!
MAARİF50 DERGİSİ 5. SAYISI İLE YAYINDA
NEVÜ SHMYO’dan ''Geleceğini İnşa Et'' Temalı Kariyer Etkinliği.
Rektör Aktekin 2025 Bahar Döneminde Öğrencilerle Bir Araya Geldi
OKULLARDA TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI
“NEVŞEHİR GENÇ AR-GE” TOPLANTISI YAPILDI
Başkan Çiftçi'den Gülşehir Esnafına Teşekkür Ziyareti.FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir'de 3BiN Kişi İle Gövde Gösterisi Yaptı.FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi Sevgisi Salonlara Sığmadı. FOTO GALERİ
Ak Parti Gülşehir Kadın Kollarından, Kadınlara Özel 8 Mart Programı. FOTO GALERİ
Fatih Çiftçi, Gövde Gösterilerine Bir Yenisini Ekledi. FOTO GALERİ
Geceye Fatih Çiftçi Damgası-FOTO GALERİ
Mhp Gülşehir İlçe Seçim Bürosu Açıldı.
Başkan Çiftçi ve İlçe Protokolü Toros Pastanesi'nin Açıl..
Ahmet Minguzzi Skate Parkı Hizmete Açılıyor
Suvermez İlk ve Ortaokulunda Trafik farkındalığı bilgilendir..
Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 87. Yılında Rahmetle Anıldı..
Vali Fidan'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı.
Belediye Başkanı Seçilen Erkan Çiftçi'den Mitingli-Konvoylu Kutlama. VİDEO HABER
Ak Parti Gülşehir Adayı Av. Fatih Çiftçi Seçim Konvoyu ile Esti Geçti.
MHP Gülşehir Belediye Başkan Adayı Erkan Çiftçi'den Konvoylu Gövde Gösterisi