Bugun...


GÜLŞEHİR ÇOK PROGRAMLI LİSESİ POLONYA ZİYARETİNİ TAMAMLADI
" Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Ulusal ajans tarafından sağlanan hibe ile gerçekleştirilen proje ziyaretine Sait GENÇ, Proje koordinatörü Ertuğrul ŞENOL, Öğrenciler Batuhan SAMANLI, Eyyüp DEMİR, Furkan GİRGİN, Yunus Emre TEMEL, Emre CANBULUT ve Hasan AÇIKGÖZ katıldı."

GÜLŞEHİR ÇOK PROGRAMLI LİSESİ POLONYA ZİYARETİNİ TAMAMLADI
+ -


Proje Ziyaretine, Okul müdürü Sait GENÇ, Proje koordinatörü Ertuğrul ŞENOL, Öğrenciler Batuhan SAMANLI, Eyyüp DEMİR, Furkan GİRGİN, Yunus Emre TEMEL, Emre CANBULUT ve Hasan AÇIKGÖZ  katıldı.
     Proje ziyareti Polonya´nın başkenti Varşova´da başladı. Bir günlük Varşova gezisi ile Kentin önemli tarihi ve turistik mekanları rehber eşliğinde gezildi. 2. Dünya savaşından sonra neredeyse taş taş üstünde kalmayan şehir yeniden restore edilmiş ve ayağa kaldırılmış. Proje ekibimizin en çok dikkatini çeken unsur Polonyalıların çalışkanlıkları oldu.
 2. Gün ise Stupca kentine ulaşan ekibimiz burada "Avrupa´da işgücü hareketliliği için gerekli olan beceriler konulu bir sunum yaptı"  Öğrencilerimizin sunumu ilgi ile takip edildi.  Aynı zamanda Almanya, İspanya, Bulgaristan ve Polonya´lı öğrenciler de “iş gücü hareketliliğinin önündeki engeller ve tetikleyici sebepler” ve “İş gücü hareketliliğinin önündeki sosyal ve kültürel sorunlar” konularında kendi araştırmalarını diğer katılımcı öğrenci ve öğretmenlere sundular.

     Proje ziyareti süresince  bazı önemli ziyaretler gerçekleştirildi. Bunlar:
- Poznan kentindeki Volkswagen fabrikası: 
Volkswagen firmasının Caddy ve Transporter marka araçlarının a’dan z’ye tüm yapım aşamaları gözlemlendi.
- Avrupa´nın en büyük tuz madenlerinden birisi olan Kłodawa  tuz madeni:
 Halen işletilmekte olan tuz madeni yerin 750 metre altına kadar inmekte. Avrupa’nın en genç ancak en büyük tuz madenlerinden birisi olan mekan öğrencilerin önemli uğrak yerlerinden birisi. Ayrıca özel günler için madenin içinde büyük bir konser alanı da mevcut.
- Konin kentinde bulunan interaktif maket atölyesi ve müzesi:
Bir ailenin kurmuş olduğu model atölyesi. Atölyenin sahibi yaklaşık 20 yıldır bu işle amatör olarak ilgilendiğini, 3 yıl önce ise eşinin ısrarları üzerine müzeyi kurduğunu belirtti. Müzede Star wars kahramanları ve uzay gemileri, çeşitli animasyonlu tren istasyonları, savaş gemilerinin çıkarma sahneleri, Nuh’un gemisi, Luna park gibi onlarca profesyonel maket sergilenmekte.
 Ayrıca proje ekibine bir geminin modelinin nasıl hazırlandığının gösterildiği bir ders te düzenlendi.
- Polonya’da bulunan önemli tarihi ve turistik mekanlar da ekibimiz tarafından ziyaret edildi.




Kaynak: HABER GÜLŞEHİR

Editör: SAMET ATEŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI