Bugun...

Gülşehir Kaymakamlığı

 

               
1996 yılında Van'ın Erciş ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2021 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Mersin Kaymakam Adayı olarak Mülkî İdare Amirliği mesleğine intisap etti. 
Mersin Valiliği'nde İl Merkez Stajını, Yalova/Çiftlikköy ve Samsun/Atakum ilçelerinde Kaymakam Refikliği Stajını tamamladı. 
Kaymakamımız,  12.08.2022 tarihli İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile ilçemize atanmış ve 24.08.2022 tarihinde görevine başlamıştır.
 

 

 

İlçemizin ne zaman ve kimlerer tarafından kurulduğuna dair elde kesin belgeler bulunmamaktadır. İlçe merkezinin kuzeyine düşen Civelek Köyü mağarasında bulunan vazolar ve küpler ilçe tarihinin M.Ö.7500-8000 Yıllarına kadar uzandığını gösterir.M.Ö.3000-2000 Yıllarında bu bölgede hüküm süren Hitit uygarlığına ait eserler ilçemizdeki büyük kale ve küçük kale mevkiileri, Ovaören (sivasa beldesi) ve Gökçetoprak köyünde hala gezilebilir durumdadır. Frigyalılar M.Ö.900-800 yıllarında Kapadokya’ ya saldırarak egemenlikleri altına almışlardır. Gülşehir’de bu saldırılardan etkilenmiştir. Frigyalılardan sonra bölgeye Lidyalılar, Medler, Kimmerler, Helenler, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, İranlılar yüzyıllar boyu hüküm sürmüşlerdir.

Bizanslılar döneminde ilçenin isminin Zoropassos olduğu tesbit edilmiştir. Gülşehir M.S. 3 ila 8. Yüzyıllar arasında Kapadokya’nın dini başkenti olarak kalmış ancak, Açıksaray rahiplerinin 8. YY. sonunda başlayan kiliselere resim yapma akımını kabul etmemeleri üzerine bu ünvanı kaybetmiştir.

1071 Yılındaki Malazgirt Zaferinden sonra Kapadokya Selçuklu Türklerinin hakimiyeti altına girmiş ve ilçenin Zoropassos olarak anılan ismi de Arapsun olarak değiştirilmiştir.

14.Yüzyılın tamamıyla 15. Yüzyılın ilkyarısında Anadolunun belli başlı ilim merkezleri başında yer alan ilçemiz 1212 yılında Mengücükoğulları hakimiyeti altına girmiştir. Aynı yüzyıl içerisinde Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat burasını ülkesi hudutları içerisine katmış ve adınıda GÜLŞEHİR olarak değiştirilmiştir. Gülşehir gerçek manadaki gelişimini Osmanlılar zamanında 1. Abdulhamid’in sadrazamlarından Karavezir Seyit Mehmet Paşa’nın memleketine olan düşkünlüğü ve yaptığı yatırımlar ile gerçekleştirmiştir. İlçemiz o zamana kadar Uçhisar kasabasına bağlı bir köy iken kaza olmuş, aynı devirde Seyit Mehmet Paşa tarafından 6 çeşme, 1 camii, 1 mektep, 1 medrese, 1 kütüphane, 1 han ve 1 hamam yaptırmıştır. Karavezir Seyit Mehmet Paşa’nın ölümünden sonra ilçe yeniden Arapsun olarak anılmaya başlanmış ancak, 1947 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile resmen GÜLŞEHİR olarak tescil edilmiş ve 1954 yılında da İlçelik ünvanını almıştır.

 

Gülşehir İlçemizde Görev Yapan Kaymakamlarımız 

İlçe Protokol Listesi

S.No

Kurumu

Adı ve Soyadı

Görevi /Unvanı

1

Kaymakamlık

Mehmet ZORTUL

Kaymakam

2

Belediye Başkanlığı

Av. Fatih ÇİFTÇİ

Belediye Başkanı

3

Cumhuriyet Başsavcılığı

İlker AKSOY

Cumhuriyet Savcısı

4

İlçe Emniyet Müdürlüğü

Tarık Enes DEMİR

İlçe Emniyet Müdürü V. 

İlçe Jandarma Komutanlığı

Kürşat TIRAŞ

İlçe Jandarma Komutanı

5

Gülşehir Sos.Bil.Mes.Yük.Okulu

Dr. Öğr.Ü. Erdem Selman DEVELİ

Okul Müdürü

6

Hakim

Bensu ÜNLÜ

Hakim

7

Hakim

Ahmet Sefa SUBAŞI

Hakim

8

Cumhuriyet Savcısı

Uğur İHTİYAROĞLU

Cumhuriyet Savcısı

9

Cumhuriyet Savcısı

Muhammed Fatih KIZILTAŞ

Cumhuriyet Savcısı

10

AK Parti İlçe Başkanlığı

Çağrı SÖNMEZ

İlçe Başkanı

11

CHP İlçe Başkanlığı

Yakup ÖZMEN

İlçe Başkanı

12

MHP İlçe Başkanlığı

Yasin DALKILIÇ

İlçe Başkanı

13

İYİ Parti İlçe Başkanlığı

Abdurrahman DOĞAN

İlçe Başkanı

14

İlçe Müftülüğü

Talat İLBAHAR

İlçe Müftüsü

15

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü

Fatma YILDIZ YAMAN

İlçe Müdürü V.

16

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü

Halit CAN

İlçe Müdürü

17

İlçe Nüfus Müdürlüğü

Doğan ERDAĞI

Nüfus Müdürü

18



HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI